Dan Jula
Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023
Galerie de artă 3D 3D Kunstgalerie 3D Art gallery


Dan Julamobil:
email:
social media:
Eu imi doresc o abordare mult mai explicită a trăirilor care mă fac să realizez o lucrare , poate intr-o maniera ”copilarească” , simplă , ...o poveste spusă a ce reprezintă lucrarea ... imi doresc ca lucrările pe care le realizez să fie pe ințelesul multora .In Micul Print , Antoine De Saint-Exupery spune ”Adulții nu înțeleg niciodată nimic de unii singuri și e o obositor pentru copii să le explice mereu și mereu cum stau lucrurile.” Dacă este să rezum ce caut să exprim ,in citatul următor este spus totul :
" Doamne, nu îți cer miracole sau lucruri nemaiauzite, îți cer doar putere în fiecare zi a vieții mele. Învață-mă arta pașilor mici.
Dă-mi atenție și ingeniozitate astfel ca, zi după zi, să experimentez și să descopăr lucruri cu entuziasm.
Ajută-mă să îmi folosesc timpul mai bine. Îngăduie-mi darul de a distinge între ce este cu adevărat important și ce nu.
Mă rog ție pentru a-mi oferi puterea moderației și a disciplinei astfel încât nu doar să alerg de la un capăt la altul al vieții mele, ci să îmi planific timpul rațional și să pot vedea și vârful muntelui, dar și valea, și totodată să-mi pot găsi timp uneori și pentru bucuria artei.
Ajută-mă să fiu prezent aici și acum și să accept că acest moment este cel mai important, cel care contează cu adevărat.
Apără-mă de convingerea că totul în viață trebuie să fie lin și ușor.
Ajută-mă să conștientizez că toate greutățile, problemele, obstacolelele și înfrângerile fac parte în mod firesc din procesul vieții și ele sunt ca noi să putem evolua și crește.
Nu mă lăsa să uit că inima se poate afla în conflict cu rațiunea. Trimite-mi, te rog, persoana potrivită la momentul potrivit, cea care va avea curajul să-mi spună adevărul și să o facă cu iubire! Uneori adevărul nu ni-l spunem noi, ci alții.
Știu că multe probleme se rezolvă de la sine dacă suntem calmi, așa că învață-mă să am răbdare.
Tu știi câtă nevoie avem de prietenie. Fă-mă să fiu demn de cel mai frumos, tandru și fragil dar al vieții.
Oferă-mi suficientă imaginație astfel încât să pot împărtăși cu cineva, în cuvinte sau în tăcere, din căldura inimii mele.
Protejează-mă de teama că viața ar putea să-mi alunece printre degete și să ratez multe din ea.
Nu-mi da ceea ce îmi doresc, ci ceea îmi trebuie cu adevărat.
Învață-mă arta pașilor mici." Învață-mă arta pașilor mici - rugăciunea lui Antoine de Saint-Exupéry